Stockholm i morgon!

Har egentligen inte tid att sitta här men ville så jag tog mej tid, det måste man göra om man skall få nån med fyra barn i huset som drar i en.

Nu badar Ebbe o sambon o dom stora har åkt till sin pappa, borde egentligen ta disken efter maten men det hinner jag, o så borde jag packa det som skall med till stockholm men jaja kvällen har som tur var några timmar.
Idag har man spela e toy med barnen haha snacka om att man nog ser kul utt där man flaxar omkring i tv rummet, men det otroliga är att det jämt slutar med gräl mellan barnen snacka om syskon kärlek. hade tänk lägga in bild men av hänsyn till att mina barn är så stora så vill jag inte lämna ut bild eller namn på dom.
Har också pysslat med min dotter hon älskar att pyssla, jag gjorde det men jag tror min finmotorik är usel för precis som med lego så blir jag galen o irriterad.

I morgon bär det då av till stockholm med sambo o ebbe, men gud vad jobbigt att det är så mycket som skall med till mat för ebbe som gröt preer hakklappar smörgåsrån mm.
Skall bli så mysigt att bara få rå om varandra även om plutt är med, han sover ju mest hela kvällarna så lite tid får v för oss själva. Vi åker upp utan några måsten o det känns så skönt att bara ta det lugnt o fira nyår.

Mina barn har dock bett om nåt plagg var äldsta vill helst ha billabong eller björnborg kallingar (dyr unge) o lille bror vill ha som han säger dilladong haha inte lätt med orden. Snacka om att dom börjar få krav, snart dax att dom skaffar sig jobb tycker jag.

o på tal om dyra kläder jag har några sådana till ebbe o molo är helt klart mitt favvo märke färgglada verkligen barn kläder o alla passar alla kille som tjej o användningstiden är lång, ebbe slutade med 68 för en mån sen men inte i molo dom funkar än så tummen upp för dom.

Nej dax att hjälpa till här hemma o att duscha för en nybadad ebbe kissa just på mej, barn är så goa!! o ebbe gör det inte om 15år bara.

Utflykts dag!

Bestämde oss tidigare i v att denna helg skulle det bli av att åka på en utflykt med barnen o grilla korv, brukar göra det ibland.
Fattade redan innan vi skulle åka att det inte var rätt dag egentligen, då dottern bara stod o vråla att hon inte skulle med o ebbe var lite små grinig o så har vi stora killarna då som absolut inte kan ha termobyxor på sig (det är ju inte ens snö o nån kan ju se dom) hm fattar det inte bra o slippa frysa ju o vem skall komma förbi o se dom där nere vid en öde strand bit.
Vi kom iväg i alla fall o fick fyr på elden till o med, ungarna lekte ett tag o dottern hann till o med glömma att hon var sur.
SEn börja det blåsa mer o mer o alla börja frysa, jag fick slänga i mej två korv o sen gå o sätta mej i bilen, ebbe som inte dreglar "något" höll liksom på att förvandlas till en gullig istapp av allt dreggel på kinderna så det blev en kort men ganska mysig utflykt, o jag kom på det bästa med att vara på utflykt på vintern....att få komma hem o in i värmen, stå lite på golvvärmen o tina fötterna.

Nu sover sambon o ebbe i sängen en stund o barnen leker, då o då grälar förstås, hörde en kul grej därifrån nu min äldsta sa till sin lilla syster - du får gå ut för du stör lika mycket som en kalkon babblar! Han kan i alla fall komma på roliga grejer.

Läste förresten i mama tidningen om familjespa på kolmården lät så mysigt, o efter våra utflykter hade det vari perkekt att slänga i hela familjen i en jacuzzi o sen ta ett fotbad i choklad hmmmm skall kanske spara lite pengar.

Tack för lite smink

Nu är julafton över o jag har än en gång överlevt, barnen är nöjda o har åkt till sin pappa över natten för att få fira lite där med.
Igår var dom super nervösa o ingen kunde sitta lugnt innan dom fått sina paket. På em o kvällen var vi hos mina föräldrar i klinte o fira, grabbarna fick en massa lego, skit bra leksaker tycker jag men så jobbigt när man måste hjälpa till att bygga ihop det, får tacka min lillasyster yster för att hon hjälpte dom, jag får bara nervösa anfall av bitarna, när man fått ihop typ 25 moment av 50st så brakar det o alla ramlar i sär så skall man sitta där o trycka tillbaka allt hu vad är det för fel på att få kläder? Tänk att jag gilla lego som liten!!

Just nu sitter förrestren min älskade sambo o försöker få ihop min 8årings lego flyg som han inte hann igår, jag gav upp o bara satt o vråla när vingarna lossna för sjuttioelfte gången, tur man har han.

Idag när jag såg mej i spegeln vilket jag försöker låta bli såg man stora svarta ringar två till antalet, så kan man ju inte visa sig ser ut som jag suttit inne i huset o trettio år utan att titta ut så blek var man, men tack för att smink finns o då speciellt det från make up store med en trekant för ringarna en för finnar (har komi nån av chokladen)o en för hmmm kommer inte riktigt ihåg, får nog kolla upp det men gud så pigg jag vart eller i alla fall såg ut efter jag typ dykt i den!!
Så när man såg lite piggare o roligare ut så bar det av till visby o en lååång prommis i juldags vädret, så skönt att komma ut o det behövs efter gårdagens julgodis!! Så nu är jag nöjd o har även komi fram till att juldagen är bäst då man slipper fara o bara kan njuta av julefriden o inga nerv klena barn finns!!

Hoppas alla andra haft en fin julafton!!


Har egentligen inte tid!!

Här är det fullt upp o nu sover äntligen barnen så jag borde väl lägga mej jag med blir ju en lång dag i morgon om jag känner mina barn, deras förväntningar är på topp.
Man minns ju själv hur man var som liten låg vaken o bara längta.
Så idag har alla vari hur stimmiga som helst, ja inte ebbe då han tar julen med ro i år. Fast han kan stimma med med sitt jätte höga vrål han lärt sig o gör hela tiden.

Nu är allt pyntat o färdigt men trist bara med en plast gran då jag blev så galet allergisk för några år sen, men skam den som ger sig jag tänkte försöka nästa år igen med en äkta.
Vi har en skit ful sjungande snögubbe med den är inte populär av ebbe i år, han gråter så fort den spelar (vem gör inte det), får se om den får stå o skämmas i förrådet då barnen har svårt att låta bli den.

Alla klappar ligger nu under granen med barnen har dock skak förbjud, ja alla utom min sexårings klappar då dom fick åka in i garderoben igen då hon som vanligt trottsa vid sänggående så nu skall vi se om hon klarar av morgon rutiner utan strul i morgon så dom kan komma tillbaka. Hård mamma ja jag vet!!

Har haft värsta spanings arbetet idag med då min lillebror som inte är så liten, kom till ön i hemlighet, ja jag o sambon visste det men inte mina föräldrar, jag har vetat det i två mån o är så stolt att jag klarat av att hålla ett poker fejs, är skit kass på sånt. Ljuga är jag helt "värda" på som min son skulle sagt. Ialla fall mamma o dom var på stan idag o jag fick hitta på ursäkter att ringa dom o kolla när dom var på g hem så min bror inte skulle komma förrän dom komi hem (är ju roligast så), det blev en hit kan jag säga. Vem vill inte alltid fira jul med sina barn!!!
Börja faktiskt fundera på när mina blir stora gud vad jobbigt det blir. I o för sig så har jag mina tre äldsta varannan jul o varannan jul dag nu men ändå, hur blir det när dom får sambos o skall fira med den släkten med, hoppas dom i alla fall hittar nån dag att träffa mej!! Mina älsklingar!!

Nej nu skall jag få sambon i säng, haha det lät!! O kolla så att mina små har täcken o ge dom en puss var!
Kram till er o en god jul!

Fullt hus

Idag har man gjort köttbullar på fm, min äldsta måste bara ha mina hemmagjorda på julen så det var bara att sätta igång o rulla, gjorde revbenspjäll på en gång så det var fullt upp, som tur var sov Ebbe!

Ringde till barnavd idag o bad dom skriva ut medicinen för ebbes mage för den höll på hela fm.
TRor ni inte att när vi hämtat den på em så lugna magen ner sig o han har nu bara bajsat två ggr sen lunch så den hämtades kanske ut i onödan, typiskt.
Men barn skall ju kosta.

Var en vända i visby idag med innan vi skulle hämta dom stora barnen vid pappa, sambon köpte ny skötväska till ebbe en dyr en för 749kr för det var det enda han kunde tänka sig men nu går han ändå o ältar priset, jag blir nsrat tokig o lämnar tillbaka den. Men barn skall ju kosta!!
Var förbi sängjätten med o kolla sängar, då vi funderar på att köpa en ny, shit vad sängar kostar, låg i en massa o kände efter men hu antingen en för 20000 som jag inte gilla den svarta färgen på eller en för 26000 herre gud rena rånet.
Får nog spara hårt eller snällt gå till banken.
Ingen som har tipps på hur man får in pengar.

Har då som sagt var hämtat dom stora (barnen alltså) så nu är det fullt ös här. Dom är helt galna så här innan jul, därför kan jag blogga först nu o ännu sover dom inte.

Nya ord att lägga till listan på hemska ord: 1.orka
                                                                              2.palla
                                                                              3. fett
                                                                               4.suger
                                                                                5. äger
Vad får dom alla hemska ord ifrån!!
Ebbe har dessutom sina läten idag ett högt tjut hela tiden eller mamamamam!!
Så här är det livat!!
Återkommer i morgon med rapporter från ett livat hus med julen nära!!!!

Ebbe 6 mån!!


Här kommer nu en bild på min lillkille!

Mina bakverk!!

Känner mej så duktig så jag bara måste visa!!! 
Känner mej så duktig idag så jag var tvungen att visa!

Jul pysslet fortsätter!

Ingen suflett idag heller, vet inte när jag skall hinna med den men med tanke på hur mycket tid som läggs vid jul stök nu så borde jag hinna det efter jul!!

Ebbe är ännu kass i magen så det blir nog ett samtal till farbror doktorn i morgon eller så kan man inte säga för det är jätte många kvinnliga nu för tiden o dom vill nog inte bli kallade farbror.
Snacka om gammalt uttryck.

Idag har vi gjort vitischoklad o jag hann med en pepparkaks rulltårta med lingon grädde med. SEn gjorde sambon knäck, mums jag stod brevid o tog allt som hamna utanför.

Har nu precis storstäda toan, fy tusan vad jag avskyr o städa den blä, brukar sambon få göra själv men jag ville vara snäll o hjälpa till lite. Men det får vara sista gången.
Tänk att jag vari städerska på ett dagis, där finns många toaletter o då bekom det mej inte, blir man så här när man blir äldre??

Nej nu skall jag gå o tjata till mej lite glögg!! Kramar/ mej!!

Julpyssel!!!



Mina egna julkort lite sent men ändå!! Har ju vari fullt upp.

En dag med fullt upp!!

Ebbe är ännu inte bra, har bytt på honom ett helt paket blöjor nästan i alla fall.

Var på stan idag o gjorde några ärender, shit vad folk!! Skönt att våra julklappar ligger färdiga i alla fall.
Passa på att handla kantband så nu kan suffetten bli färdig till buggan!! Tjohoo äntligen!

Hann dock inte sy den idag då jag kom på att jag måste ordna några julkort, vart tar tiden vägen den bara springer i från mej när jag hittat den haha!!

Nu ligger ebbe o sover hoppas nu att han får behålla lite av den näring han fått i sig stackarn! HUr kan ungen vara så glad ändå.

Måste berätta att min sambo börjar bli lika vimsig som jag, bad honom att handla en vit julstjärna (alltså blomma) åt mej på linds idag, sa det till honom i bilen på parkeringen utanför.
När vi sedan kommer ut till hans chef o skall säga god jul så ser han jätte konstig ut, varför jo för han kom då på att han köpt en röd blomma. Skönt att fler är som jag.

Nej nu skall jag slappa lite framför tvn, denna julstress!!

6månadersdagen för Ebbe!!

HUh en sån natt vi haft, Ebbe vakna hela tiden o bajsa vilket gjorde att jag gång på gång var tvungen att vingla mej ut till skökbordet, vid tre o typ det hundra elfte blöjbytet öppna jag blöjan o blev med ens klarvaken då det i såg ut som någon hällt ut krossade tomater....blod hjälp var min tanke!!
Väckte en sovande sambo som bara sa det är nog bara ett blodkärl han har ju bajsat hela natten (vem av oss har haft små barn tidigare jo den hisspigaste). Men då min sambo tog nästa blöja så insåg han vad jag mena, efter ett samtal till sjuk,råd så åkte vi till akuten, jippiii Ebbes 6mån dag. Så dagen har tillbringats på akuten o barnavd, var dock inget allvarligt kom det fram till efter flera tester, bla stack dom honom i båda händerna o fötterna stackarn!! Är nog ett blodkärl som brustigt.

Så allt jag skulle hinna idag blev så klart bortglömt, han är ju viktigast, klippte mej i alla fall då sambon fick vara kvar så länge så nu är jag riktigt kort i kalluffsen så skönt o det röda blev bättre.
Skall försöka lägga in en bild på lilltrollet sen.

Prata med mina stora barn i telefonen förrut, fick höra av min 10åring att hans fröken fått en smäll av en elev idag så hon grät, alltså vad är det för fel idag hur beter sig barn?,, jag blev såååå arg.
Som tur var var min son det med på sin klasskompis, jag vill ju att mina barn respekterar andra, det är mitt mål i uppfostran i alla fall.
O jag hoppas självklart andra respekterar dom precis som dom är, mina fina ungar!! ÄLskar er!!!

Fem dagar till jul, o nu vill jag bara sova efter en vaken natt så vi hörs i morgon!!

Ebbe hatar läkare!!

Nu har man vari på invägning med lillkillen, eller vad man kallar det, invägning låter lite konstigt faktiskt om man tänker på det länge.
Han har gått upp en del i allafall trotts sjukdom så nu väger han 9400gram o är 71cm lång, stora killen.
Men läkaren var ingen trevlig typ tyckte Ebbe, så han skällde ut honom rejält när han kom för nära, så han lär se sig om efter en ny tjänst o då inte som barnläkare kan man misstänka.

Måste fortsätta jobba på nu med städet, tar ju aldrig slut.
Ebbe sover ju i vagnen som vanligt, han älskar verkligen sin bugga o nu när han är förkyld så är det perfekt att halvsitta i den, toppenvagn!!! Så här gäller det att passa på!

Ses igen!!

Numera rödhårig!!!

Tonade håret igår blev väldigt rött (tycker jag) men vad gör det om hundra år! Sambon fick göra det under mina instruktioner o med Ebbe som ledsnade fort i sin babysitter!! Men nu är det gjort o klippning väntas på fre, kanske ser det bättre ut då när inte det är så mycket hår.

Sov inget vidare i natt Ebbe krångla mest hela tiden så i morse bestämde jag mej för att vägra vakna, så när Ebbe ville gå upp efter att ha sovi mellan sex o sju så sa jag bestämt nej o så blev det ett amningsmaraton, när han inte ville ha mer mat så ploppa jag in nappen o när inte den var kul så amma jag igen, funka till tjugo i nio så nu sitter jag nöjd o belåten här.

Idag skall man väga Ebbe får se om han blir en kille med vd mage som sin kompis eller??!! Återkommer med info om det!

Nu måste vi fixa till oss, borsta ut det röda barret på mej (Ebbe har inget) o klä på oss några kläder med mindre snor o saliv på!!

Hej hej!!

Hur kan nån spara så mycket!!??

Skall nu försöka mej på bloggandet när några vari på mej om att börja!!

Äntligen är lillkillen frisk efter en v med öroninfl, o jag har fått sova i natt eller ja i alla fall blundat till några gånger (han vaknar ju ändå varje timme o vill amma) men gud vad pigg jag känner mej, låter dock bli att kolla mej i spegeln.

Idag var der mammaträff med ett helt gäng bebisar, så skönt att komma iväg o prata med lite vuxna ibland med och jätte kul att se alla små som bara växer, problemet med Ebbe är bara att han tycker med det är så himla trevligt att komma ut bland bebisar eller nåt så han kan inte sova så det slutar nästan jämt med att han är supertrött o blir svår att få att sova, men han somna efter idag o sov tre timmar...TRE TIMMAR, varför lägger han inte dom på natten!!

Så  i och med hans sov pass hann jag fortsätta min kamp emot röran här hemma, turen har komi till min åttaårings rum, han samlar på allt o därför han jag inte färdigt, får helt enkelt fortsätta i morgon för man vill inte ha Ebbe där inne han kan ju bli sjuk, det är på gränsen till sannitär olägenhet (o då rensas där flera ggr per år) hur mycket kan man hinna hamstra på några månader, mycket kan jag nu konstatera.
Man hittar godispapper o papperlappar, stenar o äppelskrutt!!!!
VARFÖR i hela världen sparar han äppelskrutt, har han skaffat ett husdjur jag inte känner till eller är han rädd att få svälta...jaja nu är det borta i alla fall.
Han får alltså börja samla på nytt, för det gör han det vet jag, han är en sån rörig person.

Nej nu skall jag gå o se om det finns någe käk annars har jag hans äppelskrutt i en påse!
kram kram

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0