Blev lite smått irriterad

jag försöker att inte bli det men ibland så går det bara inte.

Blir ledsen på såna som drar alla privata förskolor som nåt sämre alternativ än dom kommunala, vi som har dom på privata älskar förmodligen det alternativet, jag gör det min sambo gör det och det viktigaste Ebbe gör det verkligen.
Han går dit med ett leende på läpparna, han pratar massa med dom och busar.

Dom har ingen jätte gård och går iväg till allmänna lekplatser och skogar, jag hoppas att min son kommer förstå att alla är välkomna där men jag vet att han är ett barn och alla barn är egoister.
Jag har vari på många lekplatser där barn just tror allt är deras...ganska naturligt för ett barn att tro, men där är det upp till oss vuxna att förklara för barnen, föräldrar som personalen på dagis (förlåt jag säger ännu dagis), men att säga att det bara är barn på privata dagis som gör så är fel att det bara är personal på privata dagis som fikar en stund i barngruppen är fel och att det bara skulle vara personal i privata som inte ser allt är fel

Jag som mamma ser inte alltid vad mina barn hittar på för dumheter eller om dom är stöddiga vilket dom säkert är ibland mina är inga änglar inga barn är alltid snälla, och då hoppas jag att den vuxna som ser o hör det säger till mina barn.

Jag vet många kommunala dagis som inte har gård, dock inte vanligt på ön, jag vet många kommunala förskollärare o lärare som fikar, jag vet många som inte ser allt, och barn på kommunala dagis är minst lika stöddiga och egoistiska som dom på privata.

Jag har gjort ett medvetet val att ha Ebbe på privat, mina andra barn gick på kommunala min mamma, syster o massa kompisar jobbar på kommunala.
Jag tycker ebbes barngrupp är lagom stor det är bra med personal, dom är mysiga med min son, han är på ett ute dagis vilket han älskar o jag tycker är viktigt.
Han får jätte bra mat som är klokt lagad.

Jag tycker jag gjort ett bra val åt min son, skulle ALDRIG ha mitt barn på kommunal igen om jag inte blev tvungen.

Och jag lovar Ebbe är egoist och äger alla lekplatser, precis som många barn med honom och det beror inte på att han går på en privat förskola utan att han är ett förskolebarn!!!!!

Resa med tvååring....

ja nu har vi varit iväg en vecka i tunisien, och haft det skönt och rysligt varmt.

Ebbe älskade att flyga ja i alla fall start och landning, annars var det små jobbigt faktiskt, vi roa honom med att vi fyllt hans lilla rullväska med nya små leksaker, hmmm funka inte helt, han ville mycket hellre klättra så brickor for åt höger vänster och gärna upp i taket, han slockna efter 23 ca 45 min innan landning...PUH!!!

SEn kunde vi lätt ha honom i famnen genom alla kontroller och sånt, sovande för då var han gone, han sov bussresan och hela vägen till rummet.
Där hela familjen sen kom i säng vid halv två, tunisisk tid alltså halv tre, svensk.

Dagen efter börja vårt äventyr upp försöka genomföra vår första frukost som sen blev många fler såna och luncher middagar och allt för vilken tvååring har lust att sitta still när poolen väntar.

Vi har för att få måltids lugn gett med oss på det mesta han har suttit och gröpt smör ur minipaketen med en kniv och ätit några hundra såna, han har ätit massa glass till efter rätt trotts att typ måltiden bestod av pommes och smör.
Och när vi velat ha en kopp kaffe har vi mutat med ja, CHIPPA tyvärr. Hemska föräldrar.
Annars har vi badat, turats om att passa ebbe i barnpoolen, hålli i honom för han varje dag skulle göra sina 111 hopp från pool kanten, eller då han gjort sina rymningförsök till nån annan pool.
Ebbe älskade poolerna, vi önskade bara att han ville vila middag så man kunde bada själv haha.

Vi hann även med lite shopping och en tur med båt med glasbotten lagom långt för alla barnen.

Men mest blev det bada i poolen o lite i havet.

Ebbe lärde sig snabbt hur man hitta till rummet och hade vi släppt honom vid receptionen så hade han nog fixat det själv, låsa upp och allt.

På kvällarna blev det nån öl och titta på underhållning och ebbe jo då sov han i sin vagn i lugn och ro och vi njöt av semestern

Bra tillbehör till 2årig resenär är små leksaker, armpuffar en flytdräkt, solkräm, chips och några liter glass så fixar dom det.
Tror inte att en 2åring är det optimala resesällskapet, dom har en massa spring i benen och klättrar på allt dessutom betalar man ju för dom med. Men vi genomförde det men nästa resa får nog vänta ett par år så han kan vara stilla kanske en kvart eller så.

Anledningen att mina stora barn knappt finns med i texten trotts dom var med är att det är perfekta åldrar att resa med dom (8, 10, 12) dom kan simma dom roar sig själva dom sitter stilla längre stunder man måste inte passa i ett. Sen är det med för jag inte vill lämna ut dom.

Men i det hela hade vi en mysig semester med vår duracellkanin och våra tre stora kids. och vi kommer bära med oss många minnen från resan.

BILDER KOMMER SENARE

Nu Tunisien...

ja om några timmar skall vi stå färdiga och packa bilar för jo det krävs två bilar för att frakta sex resenärer med alla sina väskor.

Men sen skall vi ha en härlig vecka bara familjen, ja tyvärr säkert en massa kända ansikten på hotellet men får blunda för dom och bara umgås med min familj...mina barn.

Så nu skall jag vila en stund då det blir en låååång kväll sen duscha och packa det sista lilla sen skall vi ha det kul med 4 barn på ett flyg, varav tre aldrig flugit det ni är att ha KUL

RSS 2.0