Catti!!

 Ville bara visa Catti att hon blir bra på kort ,tycker det här är en jätte fin bild på er tjejen!!

Och kolla in min gull unge!!!

Han kan numera nästan ställa sig i sin säng själv från sittande!!!!!


Ja nu är han stor nu måste snart sänka ner den till det lägsta när han nu komi på detta med!

Annars har vi vari en tur på stan idag och beställt grinden till kaminen.
Ebbe vill numera sitta rakt upp i vagnen så det är sele som gäller så fort jag försöker tippa honom så sjunger han pavarottis bästa hits!!
Jag menar hur kul är det inte att se alla bilarna som åker förbi riktigt bra (han skrattar så fort dom gör det) Och så kan man rycka tag i alla kläderna i affären med haha busunge är vad den lille är!

Skall nu gå och fira helg en stund samt lida med min son som ligger i magsjuka hos pappa sin!!

Bilder från gårdagen!!

Ninas goda Biscotti!!

Fullt av mammor och barn

Ja det var det här idag och det var så kul och trevligt att ha dom här synd bara att lille Max var dålig och dom därför inte kom, hoppas verkligen på att dom kommer och hälsar på oss snart ändå!

PÅ fm idag skulle man till att vara duktig och städa och få ihop en kaka, tänkte fixa det medans Ebbe sov sin fm lur men nej då han bestämde sig för att hjälpa sin mamma, som annars inte är bra på baka grejer och det blev inte lättare av att lill Ebbe for omkring i sin gåstol.
Det blev mjöl i håret på ungen när jag skulle balansera bakandet över huvudet på honom och helt plötsligt kom han rullande med en smörgåsgrill fram på gåstolen,- ähh nej du äter inte sånt än, hur i allsindar fick han fram den, och så ett brak från skafferiet jaha där for kattmat, nötter mmm.... han är verkligen överallt den ungen.
SEn skulle man till och dammsuga med började i hallen men varje gång jag titta bort så var han på väg till kaminen så det vart lite si och så med städandet med.
Sen kom Catti och Vincent och hon roar lite så allt kändes lite smidigare, och jag hann färdigt innan de andra kom.

Det blev full rulle här med små killar som låg på golvet satt i gåstolen eller babysittern och en och annan som tog en tupplur, tänk vilket härligt gäng dom blir om några år, ser verkligen fram emot det med spänning!!
O alla mammor sen dom är så super trevliga och gulliga, så det var en jätte trevlig eftermiddag och jag tror till och med att jag och Ebbe lyckades med kakan.

Nu ikväll for vi hem till Andreas och Sara och deras små o fika så jag måste nog ta och banta lite efter den här dagen i alla fall tills i morgon bitti!!
Där var det med  fullt ös så just nu när Ebbe i denna stund sover så känner jag mej ganska slut, men sååå nöjd med dagen.

Tänk vad det är härligt med barn!! Tror jag skall skaffa en tio till!!! Obs: Skämt! Men dom är bra härliga.

Nu skall jag försöka gå och se lite tv , och varför skriver jag försöka jo för det är numera en konst att göra det utan att somna!

För dom som undrar varför inga bilder kom med från dagen så skall jag försöka få in dom i morgon, då kameran spelar bus med mej!!

Älskar sjukvården!

Ja varför döper man det nu till en sån sak, ja för vissa dagar är det guld värd med den, men inte idag eller så många av dom ggr jag hört av mej ang Ebbe.
Vi fick förra v ordinerat att ge honom nässpray varje kväll i en v sen hålla upp en v och sen köra igen och hålla på så i åtta v. Men gud 8v med nässpray, vanlig sådan det tycker jag lät lite konstigt och mamma tycker att det låter hel knäppt då hennes läkare absolut inte vill ge det till barn så.
Ja jag ringde då öron mott idag för att höra med dom om det var rimligt då han ändå fått remiss dit, och svaret blev ja det låter ju märkligt men jag tycker du skall ringa den läkaren som ordinerat det och fråga, men varför skall jag göra det för han kommer bara hålla fast vid det han sagt ju.
Så jag är nu lite irriterad då jag bara blir runt skickad, sist Ebbe hade öroninflammation ringde jag och råd fråga bvc som sa du skall ringa till barnmottagningen och när man ringde dit så sa dom nej du skall ringa vårdcentralen om det gäller öronen, blev även den gången bara runt skickad och så den gången då Ebbe vart så kass i magen av pencillinet plus att han ännu hade ont då ringde jag tillbaka till vårdcentralen som sa ja men nu gäller det inte öronen så du får ringa barnmottagningen,

Tror dom att jag kan sitta i telefonen hela dagarna och boka tider måste liksom ta hand om den sjuka ungen med, idag när jag satt och ringde runt så klämde han sina små fingrar i köklådan (hmmm undrar vart man ringer då).
Dessutom måste jag alltså ställa en diagnos på mitt barn innan jag vet vart jag skall ringa (så nu skall man ha läkarutbildning innan man skaffar barn med, förresten verkar dom ju gilla telefonsvarare så dom kunde ju ha en för barn....har ditt barn öroninflammation tryck ett feber tryck två, klämt fingrarna tryck tre osv perfekt ju och så kan dom avsluta med vet du ej vad det är för sjukdom/skada tryck stjärna och då kommer det in en röst som säger du är körd skaffa dig en läkarutbilning!!
Det skulle vara perfekt för gotlandkommun bra spartipps!!

Nej nu skall jag tacka för mej och le och va gla!!!

Ebbe har fått ett toppen humör.

Ja man undrar om det slagit slint varje dag kl tre eller fyra så sätter han igång och bara tjurar till det är dags för sängen, snacka om att man inte får matro, vi har numera alltså en levande bransdsiren vid bordet o0ch det hade ju vari toppen om det hade brunnit men det gör det inte det minsta här i alla fall.
Hoppas verkligen det går över snart annars får han nog sitta i ett egtet rum och käka, börjar liksom bli små döv eller dövare på mitt vänstra öra sitter med det mot honom, man kanske skulle byta plats för att jämna ut det eller nåt, nog talat om mina tankar kring det.

Idag var man förbi jobbet efter att ha dumpat av skolbarnen på sina ställen och ja jag är lika pinsam som vanligt och det roligaste är att det är så kul att göra pinsamma saker haha!!
PÅ jobbet såg det ut som vanligt man känner ,lite sug efter arbetskompisarnas trevliga sällskap men vem tycker det inte är underbart att få vara hemma med Ebbe och uppleva hans framsteg här i världen, det är bara så döhäftigt och inget jobb i världen slår det jag har just nu!!

Var på stan ett tag med syster yster med, ja vi hinner då inte mycket det är sjutton vad tiden går fort då eller kanske är det vi som går sakta, tog en snabb lunch på siesta och ebbe fick sin pasta med broccoli och ost sås så det stank broccoli på hela ställer stackars kunder!!

Sen hämta jag dottern och for hem, på em dök Catti och gullige Vincent upp alltid med ett leende på deras läppar.
Blev en trevlig pratstund , dottern lekte i sitt rum med sina klippdockor och små killarna ja dom låg på golvet satt i gå stolen och Ebbe tog även en tupp lur så vi hann faktiskt prata, ooootroligt!!
Tack för ert besök Catti alltid lika kul!

Såå trött!

Ja det är man helt klart, kan nog snart kvala in till vem är tröttast om det finns ett sånt program.
Ebbe sover lite bättre på nätterna nu vilket resulterar i att jag känner mej sjuk på morgonen när jag vaknar, igår morse tex kunde jaginte gå för jag var så yr kände mej som jag supit hela natten men det hade jag såklart inte gjort.
Och efter alla kalas i helgen så är man nu helt körd och vill bara sova en v men nej i morgon skall man köra barnen till skolan jippiii!!!

Nu skall vi helt klart skaffa grind men det blir nog en sån som bara är runt kaminen för vår vilde bill han har vari nära den två ggr denna helg med sin gå stol, dessutom håller han på att komma på hur man tar sig framår ålandes så nu är det dax att sätta fart!

Nej jag får återkomma i morgon med mer för jag är dödstrött!!

En kul kommentar!!

Dottern var vid mormor igår, ville inte borsta håret - Ni har ingen bra hårborste.
Mormor-men annars har vi köpt en ny.
Dottern- Har ni slösat pengar på det??

Och så en till angående hur mina barn kom ut till världen! När storebror sa att han tappat kartan så sa lillebror- och jag hade cyklop och simfötter!!

Ett kalas avklarat!

Ja då var det bara ett kvar i morgon för sambon sen har jag orkat med det med, har dessutom sjuka barn här hemma.
Äldsta sonen har så ont i halsen och Ebbe ja där visade det sig att han vari krånglig på natten pga öronen han är alltså röd i dom men medicin behövdes inte än men nässpray varje kväll och alvedon.
Dom börjar tro att han är ett sk öronbarn så nu har han remiss till öron näsa hals.
Lider verkligen med honom.
Men skönt för mej då bvc tanten vari på mej om att han kanske måste ha mer mat, att han får för lite.
Jag som kände mej som världens sämsta mamma efter det besöket fick nu det som lite positivt att det var öronen som jag trodde.
Alltså för andra gången var det som jag trodde när bvc sköterskan inte trodde det.

Igår blev det mys med stora killarna framför tvn då dottern var vid mormor o morfar, det är skönt att få bara vara med dom ibland med, så det blev godis och film.

Nej nu skall jag fortsätta med maten!!

Fyra år!!

 Ja som stolt mamma vill man ju visa upp sina barn, tar en gammal bild så känner han knappt igen sig själv! Så här såg min 9åring ut vid 4 år!!

Grattis till min son!

Ja idag blev han då 9år så det är alltså hela nio år sen jag blev två barns mamma snacka om att tiden går och att det är på barnen man märker det!!
Så skönt då han är nöjd med sin dag och sina presenter och bilderna i tidningen blev rätt dom med så allt känns nu bara toppen.

Och så till en kul kommentar har liksom börjat bli tradition med en om dagen, har dcok ingen idag men i min syrras kan man läsa om min äldstas igår, han förklarar varför han kom ut två v efer tiden!
- Jag hade tappat kartan så jag fick improvisera mej ut!!
Det finns svar på allt!!

Guld värd!!

Ville bara skriva ett inlägg om en underbar person som på något vis har vari med ´mej hela livet men ändå inte är en släkting.
Har nu när jag fått barn med ny kille börjat tänka på hur jag levde förr och hur jobbigt det var (ni som känner mej vet).
Så då kom jag igår att tänka på en person som jag inte direkt har tackat för allt hon gjort, vad det gäller mej och min familj runt mej, hon är helt enkelt guld värd.

Hon har funnits med mej hela min uppväxt, som min mammas kompis och arbetskamrat, som liten minns jag att jag jämt tyckte hon var så glad och snäll, det är hon med!!
När min äldsta son var tre skola hon in honom på dagis, och det gick så bra hon var hans toppen fröken, två år senare skola hon in lillebror som är en ganska känslig person även det funka bra hon kunde ta honom hur ledsen han än var, han älskade sin fröken. Hon är en sån som han behövde, mjuk i sitt sätt.
Hon slutade tyvärr efter han gått en tid, för och prova på ett annat jobb, min son tyckte det var jobbigt och det märktes då han var mer ledsen under en tid när man lämna honom, vem sakna inte henne där.

När mina pojkar var 6 och 4 och dottern min var nästan2 separerade jag från deras pappa under väldigt jobbiga förhållanden, och då fanns hon där för oss och ställde upp jätte mycket.
Den kväll som det var som rörigast var vi hemma hos henne och hennes man, dom tog emot oss med öppna armar trotts att vi bara kom mitt i deras mat och allt.
Jag mådde då skit vilket påverka barnen, men deras lugn och härliga sätt med barnen, gjorde barnen lugna och trygga hemma hos dom ändå. Och barnen bara älska att busa med hennes man, och vilken lycka för sonen min att få träffa henne.
Efter den kvällen har hon fortsatt att ställa upp på oss, man har kunnat ringa henne och ställt frågor över saker man undrat, vet inte hur många gånger min mamma fått ringa henne och frågat saker när jag var orolig eller undrat över saker som gällt barnens tillstånd, min fd beteende eller socialtjänsten. Hon har alltid gett så bra tipps och förklara så bra.
Är så skönt när man har kunnat vända sig till henne om man vari orolig för hur barnens situation skall bli. En helt underbar människa helt enkelt.
Tänk att det finns så fantastiska människor!!!

Så jag har länge velat tacka dig men har aldrig vetat hur eller så, så nu försöker jag göra det på mitt sätt här!!!
Du är en helt fantastisk människa som är guld värd! TACK för att du bara finns när man har en massa frågetecken och oroliga tankar, du har så bra råd att komma med! Kramar i Massor från Malena och barnen.

Kommentar av dottern!!

Vi fick köttbullar och brunsås ikväll och när såsen kommer på bordet så säger en av pojkarna- den är ganska mörk!
Dottern säger då- den är nog bara brändare än vanligt!!

Just nu är det kaos!!

Ja det är så det känns här hemma, varför kommer alltid barn på allt dom bara måste göra precis när dom skall gå och sova, som tex att man har läxor och det är ju inte ett tal och typ 1+1 när man går i fyran nej det tar en evighet. Och så skall man ju först komma på hur sjutton man skall räkna för att få det rätt och emellan allt räknande så måste man ju bara bita lite på pennan eller pilla lite på duken, men shit gör läxan nu!!
Ja så är det att ha en förvirrad fjärde klassare, han glömde visst gympa kassen med så den får jag väl ta då (som vanligt).

Var på stan idag med Katti och VIncent det var jätte trevligt men man kan snacka om att det börjar bli svårt att sitta längre med ett par vilddjur haha!!
Har köpt en pip mugg idag för o se om Ebbe tar välling i den så nu har man blivit besatt av det med, vi har en flaska som vi har till vatten köpte en annan till välling den funka inte ja han drack inget i alla fall, så nu skall vi prova pipisen men ikväll snutta han som tusan på den och jag tänkte tjohoo han dricker allt men när han somnat och jag kolla så hade han bara fått i sig 30ml, hur kan man snutta på en pip mugg utan att få i sig innehållet??
Inte nog med det det var en gummi pip på så det är ju ingen vanlig pip mugg, såg det inte i affären skall slå vad om att jag får köpa en till, så sen har jag vä'rldens samling här hemma om nån vill ringa och låna en sort och prova, jag har redan värvt Katti!!

Nej nu skall jag gå och vara trevlig mot sambon när barnen lagt sig och förståss packa upp gympa kläder!
Imorgon blir min son 9år!!

Min dotter är på hugget igen!!

Ja hon har sina kommentarer.
Jag fråga henne idag vad vi skall ge conny på sön, hon tyckte:- en sån där choklad ask med två lager för då kanske han är snäll och ger mej den vita i mitten!! Blev hennes svar.

Hon ringde även min mamma och beklaga sig för att hon inte får vara uppe på kvällen för hos pappa får hon minsann vara uppe till åtta vilket efter en stund blev nio hmmm säger jag bara.
Sen informera hon även för mormor att hon inte får nån mat här så hon håller på att svälta ihjäl stackarn, skall bara tillägga att hon gör allt för att få vara uppe en stund till.
Men hon fick gå i säng 7 som vanligt hård mamma som jag är och vad hände ja 20min senare så låg hon där inne och snarka.

Skall bli kul att se vad dom säger på hennes utvecklings samtal i morgon.

Jag och min blivande 9åring tog en fika idag på korpen är så mysigt att inte ha alla med jämt och han är inte iofta ensam med mej så det var så mysigt ja Ebbe var med förståss, efter fikan gick vi in på bvc och hade en 7mån koll, Ebbe hatar verkligen när bvc sköterskan drar honom i benen- han bara skriker ut jag är för sjutton inte längre en så här vilket var 71,5cm.
Vägde honom gjorde vi med och ja nu väger killen 9925gram så det har lugnat ner sig och det tackar jag för, började bli orolig att han som 3åring skulle gå och handla på dressman.

Nu skall jag snart gå och se om jag kan få sova ett par min så man orkar en dag till, håll tummarna för min skull att Ebbe sover lite!!

Och Clara GRATTIS!!!
NIna: Det funkar inget vidare att låtasa att jag sover, men men jag fortsätter försöka skamm den som ger sig!!

Söndag!

Jaha då var det söndag igen inte för det gör mej så mycket skall inte jobba ju haha, men lite skönt är det att ha sambon hemma.

Var jätte trevligt att ha hela familjen här i em, och tack för att ni tog med fikabrödet, min ork är inte stor nu när Ebbe vaknar tre ggr i timmen.
Får se hur man skall orka nästa helg när sambon fyller!
Var jätte kul att ha  mormor och morfar här händer inte så ofta då dom är ganska gamla men det är uppskattat av oss.
Skev förresten i det tidigare inlägget att jag vill att Ebbe skall ha äldre släkt runt sig för dom kan ge så mycket, jag mena att jag vill att alla mina barn skall det men det var bara Ebbe hemma idag.

Ja man undrar hur jag skall få nån ork tillbaka för just nu känner jag mej som om jag går och jag pratar men ändå inte, nån som har några tipps på att få lite energi, och säg inte att jag skall lära Ebbe sova utan bröstet den kommentaren har jag redan hört idag och den lyssnar jag inte på, vill inte se honom så ledsen just nu.

Måste liksom ha lite energi då sonen fyller på tor och jag måste fixa tårta sen fyller sambon i helgen och då kommer hans släkt hit, och egentligen orkar jag verkligen inte just nu, ingen som vet hur man får gubben att fixa sin egen tårta (han är inte så bra i köket snällt sagt).

var förresten inne på ica maxi idag och där träffa jag Nina med sin familj, ursäkta om jag såg ut och var lite lost, är liksom det nu när jag inte sover alls och dessutom har man fått början till mjölkstockning, i mitt bästa bröst oxå (om man nu har ett sånt): ja jag klagar lite till jag vet, känner mej som värsta svid kärringen nu!!
Sova det skall jag göra när jag blir gammal minst 10 timmar varje natt om jag så måste ha kateter för att slippa gå upp och kissa för det är jag värd efter alla vakna nätter.

Nej nu skall jag sluta klaga och gå och hmmmm typ låtsas sova!!

Har egentligen inte tid!

Min mamma och pappa kommer samt lillasyster och min mormor och morfar.
Skall bli så trevligt tycker det är bra att Ebbe träffar mycket av sina äldre släktingar, dom ger så otroligt mycket.

Men i alla fall skulle bara säga att jag nu kan kalla mej mjölk ko på riktigt ,blev tvungen att pumpa då min bröst var så spänt och Ebbe tycker att äta på dagen är inte så inttressant.
Jag fick ur 170ml på ett bröst å då var det inte tomt utan flaskan blev full så jag gav upp haha, snacka om mjölk ko!!!

Muuuu

skavsår och ont i magen!!

Idag är en sån dag som jag bara vill dra täcket över huvudet och tycka synd om mej själv.
Ebbe har inte sovi något i natt, det har han i och för sig slutat med för länge sen ,att sova alltså.

Skulle in o handla på fm det visade sig då att min sko börjar ge upp, den vill snart få vila i en soptunna, så nu har man ett fint skavsår aj aj.
Vi handla i all fall en icke giftig flaska till Ebbe så nu skall han lära sig att dricka majsvälling.
Så blev det en body o ett par byxor med.
Efter en stor handel på mataffären så for vi hem. Tog en kopp kaffe sen small det till och jag fick bajs ont i magen, o inte vill den släppa heller.
Så jag går här och kvider i kapp med gubben som det ju är så synd om, men jag har mer ont det vet jag haha!!
Fattar inte att min mage hör till en lat 29 åring, man skulle nog tippa på att den hör till en 95 åring som stressat runt hela sitt liv, varför får vissa så känsliga magar??
jag menar jag känner dom som inte käkar, inte sover och lever på kaffe och ja dom har då inget problem med magen, så jag som äter bra, sover (ja innan Ebbe kom i alla fall) och dricker bara ett par koppar kaffe om dagen och får en sån här dö gullig mage.

Jaja man skall inte klaga det finns alltid dom som har det värre!!

Har nu gjort färdigt min sons presenter och vari o lämnat bild till tidningen och han fyller först på tor så jag känner mej hel nöjd, har även fixat sk syskonpaket till dom andra, så blir det ingen avundsjuka.
Jag brukar ge dom något litet, och i stället ge dom för lite mindre när dom själva fyller. Nu är dom snart så stora så man kan ta bort det.

Det är som när man får barn och har syskon sen tidigare då är det en självklarhet för mej att köper jag till bebisen som dom fått så köper jag även nåt litet till syskonen, svartsjuka blir det ändå så där kan man ju undvika det och faktiskt tänka på syskonen med.
Jag var hård med det när mina kom tätt för några år sen att hade man med sig paket så ha det till alla annars behövs det inte, det är jobbigt nog att få syskon.

Ebbe somna förresten med flaskan i munnen på tal om något helt annat, ja han drack ju inget men han hade den i munnen i alla fall så det var ett steg i morgon jobbar vi på att ta ett smakprov!!!
Nu skall jag gå och tycka synd om mej i sängen för magen värker, kram!!

För er som frågat!

Jag har 4 barn mellan 11 coh 7 mån och är 29 i sommar.

Och ja magen tar ett bra tag innan den försvinner!

Men här var man stor


Ung mamma!!!

Och jag som tyckte jag var stor här haha!!

En trevlig träff!!

Ja det blev det då Nina fick rycka in och bli värdinna idag då min sambo la sig sjuk men det gjorde hon så bra du är en av dom bästa värdinnorna Nina, TAck för idag!!

Var så trevligt även om Ebbe var lite små pinnig, läste förresten nån stans att babyn vid 7mån börjar visa  sin personlighet och sitt humör, jag hoppas verkligen inte det då Ebbe blir 7mån på måndag och han dom senaste dagarna har vari såååå grinig.
Man kanske kan få reklamera...skämt skulle inte byta honom mot något men det fattar nog alla.

KOm även på idag att man kan då och då säga något illa om nån man känner vilket jag aldrig gör när mina stora barn hör på men det händer inför Ebbe men det är det dags att sluta med, då jag vill att han skall få tycka om dom människor han vill och ha egna åsikter i framtiden och det får han inte genom att andra pratar illa
Nån som gjort en annan illa kanske han tycker väldigt mycket om så nu skall jag och dom jag pratar med inte prata illa om dom som finns i hans närhet i livet.
Där kommer jag bita ifrån.
Har vari väldigt noga med sådant med mina andra, tex efter min separation med min fd så är det lätt att det blir en massa smutskastning men jag har aldrig pratat något illa så barnen hört.

Våra gräl är våra gräl och barnen måste få tycka om honom ändå.

Och även om Ebbe inte är speciellt stor nu så känner han ju av hur det är runt honom och tiden går fort till han börjar prata, så jag skall ta tag i det nu.


Idag har min mage lagt av antagligen har man slarvat med för mycket kaffe och ingen mat nästan så jag har haft så in i helvete ont ikväll, så där får jag en sak till att ta tag i, men den krånglar iofs emmellanåt.
Man är ju inte ung längre haha!!

Nu skall jag gå och vila min mage samt ta hand om en stackars sambo som är såååå sjuk för vi snackar ju om att föda barn men då skulle vi veta hur det är när en kille.......


För er som undrar sufletten är färdig!!


KÄRLEK!!


Sjuk sambo igen

Ja det är just vad han är fattar inte tycker det aldrig blir bra och gå till doktor vill han inte heller.
Så jag får inte ha alla mammor på besök i morgon som det var tänkt, så tråkigt då jag verkligen sett fram emot det.

Lämnade dottern idag, hon grät när jag gick ut från skolan kändes så jobbigt fast jag vet så väl att det går över efter ett tag, som tur var skulle jag träffa alla mammor o bejbisar efter så då kommer man på lite andra tankar.
Innan fika så var jag och katti hurtiga och tog världens prommis och jag kom på att mitt flås inte är det bästa var liksom skit jobbigt att prata o gå i backe samtidigt men tack för en skön promenad och pratstund katti är alltid roligare att gå med nån annan.

Ebbe har inte sovi på hela dagen förrutom nån kort stund under promenaden så han var på hel härligt humör hela em och ville bara bli buren så nu känns det som min rygg går av, han väger ju säkert 10 kg nu min plutt.

Fick idag höra att vi kände henne som halkade utanför sjukhuset så mina tankar går till hennes man, och man får sig en tankeställare efter allt hemskt som hänt sista tiden på gotland, om hur skört livet är.
Man skall vara glad och tänka på allt fint man har i livet och alla människor som finns runt en och ta vara på varje stund tillsammans med dom man älskar, jag gör det i alla fall!!


Det är faktiskt ganska jobbigt att tänka på hur fort ett liv kan ta slut , hur glädje kan bytas mot sorg, hur sköra vi egentligen är.
Så man skall vårda dom man har och den tid man har med varandra!

Så nu skriver jag till er alla mina nära och kära JAG ÄLSKAR ER!!!!

En helt vanlig dag

Ja det kan man kalla min dag, har inte sovi nåt i natt typ då, men upp vid sex då dottern skall till skolan. Vad skönt det var med dagis.

När man helt yr i kolan ja jag vet borde inte ha kört bil men hur tar man henne annars till skolan men i alla fall då blev det lite vila med Ebbe. Ja efter han bajsat ner sig ända upp till huvudet (varför sitter han framåtböjd och bajsar det är liksom dömt att misslyckas). Vilan blev lite si så där märkte att det lukta bajs om nån av oss visa sig att det komi på min tröja med så jag vart tvungen att byta om sen vakna han igen.

Höll sen på att glömma att jag skulle hämta dottern vid halv två men det är inte första gången.
Kom till skolan och där hade hon just vari i slagsmål med en klasskompis så hennes humör var inte på topp. Fick muta henne med allt möjligt för att få henne till bilen (ja jag vet det är fel med mutor Sket jag dock i just då). Dottern berättade om sin dag hon hade visst hällt saft i lärarens kaffe, ja inga barn är väl änglar på hel tid. Ser verkligen fram emot utvecklings samtalet not.

Vi hade en mys em det vill säga fikade och såg spy kids inte den mysigaste filmen men dotterns favvo just nu, hon vill med vara tjej spion. Dottern la fram två mackor jag skulle ha den lilla men sen tyckte hon synd om mej så hon sa jag fixar det mamma jag drar ut den lite så jag fick en smulig macka, ungen gjorde det samma igår.
Ebbe fick hänga med på ett hörn så han satt och dreggla på hedvigs docka och såg hel nöjd ut.

Ja sen har det bara vari ännu mera vanligt som mat och duscha ur all ´sand ur dotterns hår som hon fick där vid slagsmålet.
Samt lägga en dotter och en trött Ebbe och båda sov innan 19.10 skööönt.

Nu ser jag fram emot morgon dagen när man får träffa alla trevliga mammor o gulliga bebisar, men inte mot att lämna dottern (hon skall till pappa) så i morgon kväll är det Ebbe som skall stimma för fyra barn annars blir det tomt.

Känner efter denna dag att jag måste nog ta tag i min uppfostran haha eller hoppas att hennes hyss går över.

Två barn mindre!

Jaha då vart det ganska tomt här hemma då stor killarna åkt till pappa.

Igår firade vi min pappa, hade jätte mysigt med bad i geab bassängen och efter det fika med tårta och massa gott.
Det var uppskattat av både vuxna och barn...tack mamma och pappa för en mysig em.
Ebbe gillade verkligen att bada i bassäng eller först var han rejält skeptisk men sen sparka han på som tusan och hela bassängen var ju full av stora barn man kunde kolla in.

På kvällen blev det hektiskt med hårklippning av en son som började få riktig hockeyfrilla.
Och sen skulle man lyckas få alla trötta små i säng då det var skola idag därav inget inlägg igår.

Har idag vari med Hedvig och prova tvärflöjt, jag tror själv det är alldeles för svårt för henne och hon vill egentligen spela blockflöjt så ev blir det inga fler ggr men prova kan man ju.
Minns själv när jag spela det gud det var så svårt och jag skulle bara ha en egen flöjt och mina stackars föräldrar köpte en, jag kämpa på ett tag men ledsnade, tänk vad mycket man ger sig in på som liten som sen inte är ett dugg kul.
Idag tycker jag mest synd om mina föräldrar!!!

Har träffat lillasyster idag med, hade en jätte mysig stund på stan sen kom hon med hem till oss, till dotterns glädje då det är hennes idol.
Dottern höll värsta showen här hemma för oss, det var svårt att hålla sig för skratt emellanåt (hon är ju så go) tack för showen gumman!!

Känner nu att jag måste ta tag i min sons presenter han fyller ju nästa tor och det önskas ju speciella saker som bara finns på nätet, får försöka hinna det i morgon så hans födelsedag inte går åt skogen.
Minns förra året, han är en sån som tar största presenten sist bara det att förra året var det ett par stövlar i det, han blev rejält besviken och ledsen så i år blir det att slå in det roliga i dom största.
Vem skulle tycka att det var kul med stövlar i present när man var liten!!??

Nu skall jag sätta mej med en kopp te, är en dag med två barn i morgon med!!
Kramar

Tidsbrist

Barn tar sån tid...så jag återkommer i morgon.

Köpa jeans!!

Idag har vi efter morgonrutinerna som ännu tar halva dagen efter jullovet så vi var färdiga vid lunch, åka till visby då jag skulle handla jeans på jc med min äldsta son, inte lätt visa det sig.
Vi blev körda nästan fram till dörren av sambon, redan på vägen dit börja han mulna på.
Väl inne i affären högg han ett par jeans, inte dom jag trott då men skit samma dom var ju nedsatta halva priset till 300kr, nu något mer likt ett åskmoln jag fatta att detta slutar aldrig bra.
Jag sa åt honom där är provhytten då blixtra det ordentligt...jag tänker inte prova, jag gav mej inte så till slut fick jag in honom i provhytten, var ju ett par med slim modell så man ville ju veta att dom gick på, så nu hadde man en fräsande unge i en provhytt på jc haha tur att där var tomt i affären.
Dom gick i alla fall på som tur va, framme vid kassan så fräste han bara när expediten fråga om dom satt bra o var lagom långa, så med ett åskväder och en kasse tog vi oss till bilen, på väg dit fräser han -jag tänker inte ha dom i skolan ändå!!

Vi for därifrån till ica maxi o efter jag vari därinne så kom jag ut o nu var inte bara en unge sur utan nästa hade med sjuknat in som i en epidemi, nu satt min dotter där som det lilla åskmolnet, härligt härligt (hon hade bara tråkiga saker stackarn) så vägen hem gick ut på att en satt o vråla o den andra drog den första i håret vilket resulterade i ännu mer vrål vilket väckte Ebbe som oxå börja vråla, tjohooo vad kul med barn.

Jaja nu har det i alla fall gått över för denna gången och vad det beträffar jeansen så sitter dom på ungen och han skiner som ett solsken, jag gillar verkligen dom här kom förrut, kan du se om dom har fler i min stl!!
Efter regn (och åska) kommer solsken som dom säger och jag har överlevt ännu ett klädköp med barn!!

Får man känna sig orolig!?

Kom igår kväll när jag låg och amma på, att min äldsta blir elva år i år om mindre än två mån, alltså är det nu inte länge till tonåren.
HJÄLP!! tänkte jag bara då, hur skall jag fixa det, för som dom säger små barn små bekymmer och stora barn .....ja då är bekymrena svårare faktiskt.
Man bli nu lite rädd och börjar tänka det värsta hur min lilla kille ja i mina ögon lilla kommer hem här mitt i natten och pratar helt oförståeligt, och i senare stund spyr över köksbordet sen får jag som mamma lägga in honom i sitt rum...eller hur han kommer hem o stinker rök och när man frågar får man väl nåt smart svar som min polares föräldrar röker ja men herre gud inte i din mun väll, såna fina takar får ja, man kan ju få det ännu värre med huh hemska tanke och vem minns inte sina egna fina lögner.
Och för att inte tala om att dom sen efter hand mina små änglar ramlar in i den hemska perioden tonåren så när dotter blivit 13 då har jag tre barn i tonåren att kampas med, om jag är trött idag vad är man inte då av alla oroliga nätter, kan bara tänka mej att naglarna är obefintliga efter allt gnagande när man undrar var dom är nånstans.

Var tog min lilla bebis vägen som jag tog hem från bb jaja det är snart 11 år sen men det känns som igår ju
Man blir faktiskt skitskraj inför den perioden ialla fall jag blir, finns det ingen handbok där det klart och tydligt står..så här gör du när han kommer hem full och så här när han träffat en tjej, dessa tider gäller för att vara hemma för kvällen osv skulle kännas så tryggt att ha och luta sig emot.

Förmodligen har jag en tid med många gräl framför mej, och en hel del jag hatar dig mamma men jag får se det som en del av deras process för att bli vuxna och självständiga. Och hur det än är kommer jag finnas där vad dom än hittar på som nån att luta sig mot när man inte gjort nåt fullt så smart eller är ledsen.
Och jag hoppas att vi efter dom åren kommer ut på andra sidan som ett gäng vuxna och att dom fortsätter älska mej trotts alla gräl och nej det blivit.

Det kan ju faktiskt bli en hel del tid med glädje och skratt med tonåren kanske är en dö mysig period i mina barns liv, man skall nte måla faan på.....

Han har vuxit på bra


En funderare

Min 8åring, eller jag får nog börja skriva 9åring han fyller om två v, har jämt en massa funderingar om allt och hur allt funkar.

Dagens fråga var: när dom i svampbob fyrkant bajsar på toa, var tar det vägen då för dom bor ju under vattnet??
Hm klurigt jag har inget svar kanske nån annan har!!??

Fullt upp!

Skall nu försöka hinna skriva lite i alla fall då Dottern leker i sitt rum , stora grabbarna är ute i det här snöiga vädret, jag kör lite barnarbete så dom skottar, och ebbe har somnat var lite svårt att komma till ro efter att ha haft vincent på besök, man måste ju visa alla bus man kan nu.
Och katti hoppas du inte satt och var för arg på J hela vägen hem.

Idag känns det som barn tar all tid, valde att ha dom hemma pga vädret, vid närmare eftertanke så är det super skönt med skola, för dom grälar svider och äter mej ur huset haha!!

Min dotter kan idag alla dom värsta orden som finns i den fula ordboken med så det har hon visat att hon fixar, blir så trött vart lär dom sig allt det??
Min dag idag går alltså ut på att sära på barn vid slgsmål om det börjar se alldeles för allvarligt ut, annars får dom reda ut det själva samt hålla ordning efter Ebbe då han numera river i allt (sitter ju i sin gåstol)!!
Därför var det skönt med en paus när Katti och Vincent kom då vågar inte dom äldre hellre bråka haha perfekt skall ni veta!
Efter att ha sagt till dom på alla sätt som finns från snäll, sättet, till jag vrålar halsen av mej, sättet så känner jag mej nu inte speciellt pedagogisk. Men men dagen är snart slut och dom ligger som änglar i sina sängar och sover och vad tänker man då JO gud vad mysigt det är med barn skulle kunna ha hur många som helst nästan, för då har lilla Malena glömt den här dagen!
kram på er alla!!

Dottern sover!!

Det är så man får sätta ett kors i taket då min dotter redan sover, första kvällen på jag vet inte när som vi inte blivit sura på henne för hon trottsat mellan sju och elva på kvällen såååå skönt.
Hoppas nu det kan ske fler gånger och då inte om några månader!!

Känner att jag måste få skriva om min dotter ikväll, min lillstrumpa.
Jag tycker ju att Nina du har så bra åsikter, om vår uppdelning av killar och tjejer, men här tycks det inte funka.
Min dotter kom till mej den andra juni för sex och ett halvt år sen.
Jag var jätte förvånad att det kom ut en utan snopp men glad med, och nu tror kanske alla att efter två pojkar blev det massor med rosa o tjejiga saker, men nej för jag är ingen sån (så länge funkar det).
Jag vägra klä henne i rosa för det är en färg jag hatar.
Och då hon hade två bröder trodde jag att inga problem hon blir en grabbig tjej.
Men vid ett års ålder (tro det eller ej) och om man gick in med henne i en klädbutik (vilket min dotter älskar och jag hatar) så drog hon snabbt tag i något rosa eller glittrigt minns tydligt en handväska men paljetter, kunde iofs även en kille gjort, sen vid lite äldre ålder vägra hon allt utan klänningar o kjol (jag har aldrig sånt, tvingar på mej det vid fest).
Hon älskar alltså rosa glitter o glamour. Skor vill hon ha i massor, jag har knappt några, hela i alla fall!
Hon har jätte långt blont hår jag kan f-n inte göra en fläta klokt.
Men sm tur var så är hon en liten tjej med mycket go i hon biter ifrån när det krävs hon tar för sig o säger vad hon tycker (ibland tar hon för sig lite för mycket kanske). Hon älskar att leka med lego med storebröderna.
Och på dagis sa dom att hon är både tjejig och inte, för hon älskar allt "tjejigt" Men kan brottas med killar o är inte rädd när det blir lite hårt. Och min tjej enligt dom kommer i sin rosa ballerina dräkt på en cykel och leker tjuv och polis!!!!

Kanske har gjort lite rätt i alla fall, hoppas hoppas!!
Och hon är ju världens goaste tjej!!

Julpynt!

 Läste i en mama tidning idag om julpynt som barnen gjort själva o kommer hem med till jul.
Själv älskar jag det o tycker allt dom gör är döööö fint, men där stod om föräldrar som inte alls gillar det barnen kommer hem med, som tex i granen skall bara det dom vuxna gillar hänga o allt skall vara "perfekt" som bara silver kulor eller bara röda osv, o att barnens gjorda saker förstör granen o hemmet till jul.
Vem ser mest fram emot julen egentligen? och jag tycker själv att julen är barnens tid till stor del.
Här hemma är det barnens julpynt i granen o på andra ställen blandat med köpta tomtar och jag tycker det är såååå fint och det gör även mina barn

Och min perfekta gran/jul tid kommer nog i sådant fall när mina älsklingar flyttat hemifrån!!

Fast vid närmare eftertanke deras gulliga special tomtar kanske får plats då med!

Världens goaste mun!

Var bara tvungen att skriva, låg o titta på en sovande ebbe gud vilken söt mun man vill ju bara pussa den, o när jag låg där kom jag o tänka på en artikel i en tidning för nåt år sen om att mammor som pussar bebisarna kan ge sina barn karies av dom bakterier man har i munnen, herre gud skall man inte få pusa sitt barn??
Jag har pussat alla mina som små nu vill dom stora inte ha nån puss längre knappt en kram o inte har nån av dom haft ett hål.
Man måste väl få tycka om dom eller, o varför var det bara mammors pussar som gav det??!!

Snö, men alldeles för sen!

NU är det riktigt mycket snö utanför, den kunde ju ha komi till jul men som man säger bättre sent än aldrig!!
I morgon kommer stora barnen så då blir det lek i snön hela dagen, Ebbe såg mest skeptisk ut när han var ute idag o kände på den, dessutom gillar han inte saker som kommer uppifrån o gör en våt som tex dusch o snön gjorde ju näsan våt.
Men titta på den innifrån var mycket bättre.

Min bror halkade sig i allafall hit idag, första gången han var ute vid oss så det var jätte kul o det var första gången han såg Ebbe dessutom, fast Ebbe tyckte morbror var läskig så han satt mest o gnydde i sin gåstol, men det gör han mot dom flesta nu skall tilläggas så morbror inte blir helt förstörd.

Var hemma hos kompisar till oss en sväng med idag, deras lille är två mån äldre, kul o se dom tillsammans satt mitt emot varandra o tog saker av varandra hela tiden, varför är alltid det den andra har bättre??
Nu är ebbe helt slut efter dagen då han inte kunnat sova nåt när det är så många människor och se på så nu sover han, skall passa på att gå o ta en dusch man vet aldrig när man får nästa chans för som sagt var i morgon kommer de andra o då är det fullt upp!!

Dottern!

Var bara tvungen att visa en bild på min dotter två år gammal söt va?? Älskar dig!!

Ebbe har blivit tutt fixerad!!

Idag har vari en sån där riktigt slappar dag som jag har svårt för men sambon o Ebbe är ju små sjuka, eller sambon tycker han är dödssjuk!!
Jag hatar o inte göra något, blir liksom rastlös, inte nog med  att man skall sitta hemma o glo i väggen ,se alla skarvar som blivit vid tapetseringen. Men man skall med ha en son fastklistrad vid tuttarna, han har blivit besatt, jag hoppas verkligen det bara är en tillväxtperiod.
Han ligger där konstant när han skall somna måste han ha tutte, o när han sover skall han ha den intill näsan, jag kan inte ens tänka på att stoppa  den i bhn för då vaknar han, o så är han även nattetid.
Får snart ordna en skylt vid sängen med ett nr o namnet på mjölkkon o typ producerar 100liter per dag för just nu känner jag mej som en rosa...muuuu!
Men det går väl över eller har någon hört en 15 åring som velat ligga där dygnet runt.

Så efter den här dagen känner jag att det kryper i kroppen, hoppas snart dom blir friska igen.
I morgon kommer i alla fall storebror hit o fikar skall bli trevligt slipper man känna sig helt osocial.

Måste bara berätta hur rund min son är, han fick en body i julklapp i stl 80 han har 74 nu men han kommer inte i den, då riskerar han blodstopp o vi skulle bli tvugna att klippa upp den, får nog ge den till en smalis bebis för jag har försökt töja ut den tro mej men han får den inte på sig. All bröstmjölk tycks ha runnit ner i armarna på ungen för vem har veck mitt på underarmen haha!

Ikväll har jag i alla fall lyckats rensa ur mina dotters bilder som skall farmkallas från att hon var två till nu sex år, blir så med digital kamera men nu är det gjort känns så skönt, då är det bara ebbes kvar.

Nu skall jag njuta av en kopp te om ebbe kan sova en liten stund till!

Nyårsbilder!!


Här är vår nyår, ebbe badar i hotellets handfat, vårt akvarie (toa) O Ebbe redo för nyår!!

Vad är det för fel på folk??

Jag fattar inte vad det är som händer hur kan nån bara gå o hugga ner en människa eller skjuta, överhuvudtaget ta någons liv??
Det verkar snart som det spelar ingen roll vem utan helt oprovocerat gå o ta någons liv, man fattar inte det när man hörde att nåt sånt hänt på vår lilla ö o sen satt jag nu o såg på nyheterna då var det nån som gått lös med en yxa i farsta, man blir rädd när man hör om sånt och så otroligt ledsen.
Ville bara skriva av mej det!!!
Kram till er alla!!

Hemma igen!!

Då har man prova firat nyår på ett hotellrum på globen hotell, ganska mysigt faktiskt, men både sambon o Ebbe blev genom förkylda, inte av att det var kallt på rummet utan för att dom är lite klena...skämt men sjuka är dom i alla fall.
Var så mysigt att fira där uppe även om Ebbe tyckte det var lite väl spännande så han sov inget.
Fick lyxen att bo i ett designer rum som var extra lyxigt inrett av en designer (bilder kommer), Måste bara skriva det roliga med det rummet var att när vi kom in fråga min gubbe var dom gömt toan det visade sig att där man trodde att ingen vägg var var egentligen plexi glasvägg alltså väggen till toan så man fick glatt sitta o göra sina behov i ett akvarie.
Så nu är man en erfarenhet rikare, ni förstår nog bättre när bilderna kommer.

Annars gick vi mest o bara mysade, o hade inget bestämt var så skönt.
Hoppas nu detta blir ett härligt år med min familj och mina vänner och att dom är hemma blir friska snart så man slipper göra allt själv!!
Kram kram

RSS 2.0